Waarom ik geen gebruik maak van permanente fillers

Als u tevreden bent met een behandeling van niet-permanente fillers, lijkt de permanente variant een langdurige oplossing. Toch is het gebruik van fillers die permanent zijn sterk af te raden. In dit blog leg ik uit waarom.

Waarom mensen kiezen voor fillers

Volumeverlies kan voor tekenen van ouderdom, boosheid en/of vermoeidheid in het gezicht zorgen. Het gebruik van fillers kan het gezicht jonger, frisser en/of vriendelijker maken. Met fillers worden namelijk plaatsen waar volumeverlies is ontstaan weer opgevuld.

Hoeveelheden

Wanneer iemand tevreden is met een eerdere behandeling met fillers, lijkt een permanente filler een goede oplossing voor het volumeverlies. Echter is er bij een verkeerde toediening van permanente fillers geen weg terug. Fillers die niet goed of in een verkeerde hoeveelheid zijn toegediend blijven altijd zichtbaar. De gevolgen van een permanente behandeling zijn niet terug te draaien omdat het lichaam de gebruikte stoffen niet afbreekt. Bovendien kunnen ze op de lange termijn problemen geven zoals infectie en inkapseling.

Veranderende contouren

Daarnaast veranderen lichaamscontouren door de jaren heen. Op het moment dat iemand op zijn dertigste fillers laat plaatsen, past dat bij het gezicht op dat moment. Tien jaar later zijn de contouren van de rest van het gezicht veranderd. Daardoor kan het zijn dat de geplaatste fillers niet meer bij de gezichtscontouren passen.

Adviezen van de branche

Ook de Nederlandse Vereniging voor Plastische chirurgie raadt het gebruik van permanente fillers voor cosmetische doeleinden sterk af. Gelukkig houdt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het gebruik van permanente fillers in de gaten en treedt zo nodig op. Zij zeggen over het gebruik van permanente fillers voor cosmetisch gebruik het volgende: “De altijd aanwezige risico’s wegen in deze toepassing veel zwaarder dan het voordeel dat de consument ervan kan hebben.”

Daarom kies ik enkel voor niet-permanente fillers

Omdat het gebruik van permanente fillers niet terug te draaien is, infecties relatief vaak voorkomen en het menselijk lichaam altijd verandert, maak ik geen gebruik van permanente fillers. Wij werken uitsluitend met niet-permanente fillers. Bij het gebruik van niet-permanente fillers kan er bij elke toediening gekeken worden welke hoeveelheid en op welke plaats toediening gewenst is.

Wij werken twee varianten fillers. De eerste is hylaronzuur die met name geschikt is voor mensen die voor het eerst een behandeling ondergaan. De andere variant is Radiesse. Radiesse stimuleert de huidcellen tot de aanmaak van meer collageen.

You may also like