Botox tegen tandenknarsen

Botox tegen knarsen

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, kan veel schade aanrichten aan uw gebit. Op den duur kan er slijtage ontstaan bij uw tanden en kiezen. Dit heeft niet alleen pijnlijke, maar ook cosmetische gevolgen. Een oplossing om het knarsen te stoppen is een behandeling met Botox. Deze behandeling kunt u veilig bij de ervaren cosmetisch arts KNMG Annebeth Kroeskop ondergaan. Voorafgaand aan de behandeling moet de tandarts wel hebben vastgesteld dat de kaakstand niet de oorzaak is van het knarsen.

Nare gevolgen

Het knarsen kan nare gevolgen hebben voor uw gebit. De slijtage, die wordt veroorzaakt door het over elkaar heen schuiven van de tanden en kiezen, kan uw gebit op lange termijn ernstig beschadigen. Ook kan het knarsen en kaakklemmen tijdens de slaap spierspanningen en hoofdpijn veroorzaken.

 

Maak een afspraak Meer informatie

Op KNAP Institute lees je meer over deze behandeling

 

Oorzaken van tandenknarsen

Knarsen wordt ook wel bruxisme genoemd. Het komt zowel bij kinderen als volwassenen voor. Veelal gebeurd dit tijdens de slaap, maar het komt ook voor dat mensen overdag knarsen. Iedereen heeft daar in zijn leven in zekere mate wel mee te maken gehad. Bij sommige blijft het knarsen aanhouden. Er is dan meestal sprake van een overmatig gebruik van de kaakspieren. Dit noemt men ook wel hyperactiviteit.

Professionele behandeling

Drs. A. Kroeskop is een gespecialiseerd cosmetisch arts met veel ervaring op gebied van tandenknarsen. Annebeth Kroeskop is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Deze vereniging richt zich op de belangen van de serieuze hoogopgeleide cosmetische artsen en het terug werken van de collega’s die over onvoldoende kennis en kunde beschikken, wat ten koste gaat van het imago van goede gekwalificeerde artsen.

Drs. A. Kroeskop heeft veel expertise op gebied van Botox en laat zich continue bijscholen om op de hoogte te kunnen zijn van de nieuwste (technologische) ontwikkelingen. Klanten op een veilige manier behandelen met een tevreden resultaat staat voorop.

Let op: deze behandeling wordt niet uitgevoerd bij personen onder de 18 jaar.
Botox tegen tandenknarsen

Botox tegen tandenknarsen

Kosten

De kosten zullen afhankelijk zijn van uw situatie. Om niet voor verrassingen te komen staan zullen we van te voren een kostenplaatje maken. We houden daarbij uiteraard rekening met uw wensen en budget.

Waarom de behandeling tegen knarsen bij Annebeth Kroeskop

Een behandeling bij Drs. A. Kroeskop staat garant voor een veilige behandeling in de handen van een ervaren cosmetisch arts. Veiligheid en een natuurlijk resultaat staat voorop. Drs. A. Kroeskop heeft zich laten opleiden bij een prestigieuze cosmetische kliniek in de Verenigde Staten en laat zich continu bijscholen, zodat ze op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen en technieken.

De behandeling

Door middel van injecties wordt de Botox in de kaakspieren gespoten. Botox zorgt ervoor dat de spanning in de spieren wordt verlaagd. Hierdoor zal er minder druk op de kaakspieren ontstaan en zal het knarsen verminderen of zelfs helemaal ophouden. De hoeveelheid Botox die nodig is, is afhankelijk van de ernst van de klacht. Een mens heeft twee kauwspieren. In principe behandelen we alleen de grote kauwspier. Mocht de andere kauwspier hinder veroorzaken dan wordt ook deze behandeld.

Nazorg

Er zijn geen gevallen van ernstige bijwerkingen bekend. Wel kan het voorkomen dat er lichte zwellingen ontstaan. Deze trekken meestal na een aantal dagen weg.

Het is van belang om onder andere:

  • Niet te gaan krabben of wrijven op de plekken waar bultjes en vlekjes ontstaan
  • De eerste 6 uur geen lichamelijke inspanning te verrichten
  • De eerste 6 uur geen alcohol te consumeren
  • De eerste 4 uur na de behandeling wakker te blijven

De dag na de behandeling gelden er geen beperkingen meer. De arts zal u na de behandeling de juist informatie meegeven, zodat u zeker weet wat u moet doen. In het beginfase zal de behandeling om de 3 á 4 maanden moeten worden herhaald, voor een optimaal resultaat.

Contact

Mocht u nog vragen hebben of wilt u meer weten over de mogelijkheden dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Veel gestelde vragen

Helaas is een behandeling met Botox niet geschikt voor patiënten met een bepaalde spierziekte en zwangere vrouwen. Voorafgaand aan de behandeling zullen we bekijken of u geschikt bent voor de behandeling.
Veel patiënten ervaren de behandeling als niet pijnlijk. Er wordt gewerkt met kleine dunne naaldjes waarmee de Botox wordt ingebracht in de essentiële delen van uw gezicht. Het wordt vaak beschreven alsof iemand met een klein speldje in de huid prikt. Het is dus per persoon afhankelijk in hoeverre de behandeling pijnlijk is.
Laurette

Laurette

Huidbehandeling

Annebeth is mijn persoonlijke cosmetica-adviseuse en -arts. Ik weet dat ik bij haar een eerlijk antwoord krijg en de behandeling die bij mijn gezicht past.

R.W.

R.W.

Klant

Door Annebeth ben ik op een persoonlijke en vertrouwelijke manier geholpen. De ervaring en deskundigheid die Annebeth bezit is voor mij reden om bij haar terug te komen.

Carola

Carola

Injectables

Annebeth heb ik leren kennen als een gepassioneerd en vakkundig cosmetisch arts. Ze heeft de kwaliteit om op een natuurlijke wijze een behandeling met injectables toe te passen.

Hendrike

Hendrike

Botox

Het knappe van jouw werk vind ik dat veel van mijn vrienden zeggen: 'goh,wat zie jij er goed uit!', en niet: 'wat heb jij laten doen?' Dat vind ik een gave.

Eva

Eva

Botox

Ik ben bij Dr. Kroeskop terecht gekomen voor een migraine behandeling met Botox. Vooraf was ik zeer sceptisch, maar inmiddels ben ik al bijna 2 jaar migraine vrij.

Mv. Voerman

Mv. Voerman

Botox

Het fijne was dat Dr. Kroeskop mij volledig gerust stelde en uitlegde wat wel en niet mogelijk is en wat wel dan niet acceptabel is om uit te voeren.

Jeroen Panders

Jeroen Panders

Botox

De ervaring en deskundigheid die Annebeth bezit is voor mij reden om bij haar nog een keer langs te gaan voor een prettige behandeling.

Over Annebeth Kroeskop

Ik ben Annebeth Kroeskop en ik ben cosmetisch arts. Na wat jaren in New York te hebben gewerkt, heb ik inmiddels mijn eigen kliniek aan de Parnassusweg 9 te Amsterdam. Hier werk ik samen met huidspecialiste Lindsay van der Looij.

Huidverbetering en anti-aging, met een cosmetisch resultaat, daar specialiseer ik me in. Zonder operaties en met behandelingen die een minimaal risico hebben. Ik hecht veel waarde aan kwaliteit en veiligheid en werk daarom enkel met behandelmethoden die uitvoerig getest zijn. Omdat goede voorlichting voor mij van primair belang is, bespreek ik met elke klant van te voren het behandelplan en de verwachtingen.

Meer over Annebeth

Wil je meer weten over deze behandeling? Bekijk de site van KNAP Institute