Pigment laserbehandeling bij AnnebethKroeskop.com BV

Pigmentvlekken zijn een natuurlijk verschijnsel en komen vaak voor bij zowel vrouwen als mannen. Deze vlekjes worden aangemaakt door de zogeheten pigmentcellen, die zich in de onderste laag van de opperhuid bevinden. De donkere vlekjes verdwijnen helaas meestal niet uit zichzelf en kunnen als ontsierend ervaren worden. Ze komen het meeste voor op het gezicht, op de handen, in de hals en in het decolleté. De laserbehandeling in onze kliniek in Amsterdam biedt uitkomst bij het verwijderen van pigmentvlekken. Maak meteen een afspraak voor een gratis consult.

 • Cosmetisch artsen binnen AnnebethKroeskop.com BV zijn aangesloten bij het NVCG
 • Vrijblijvend en persoonlijk adviesgesprek
 • Vele jaren ervaring op het gebied van laseren in Amsterdam
 • Maak via onderstaande button een consult afspraak met de huidtherapeut
Gratis consult

Hoe ontstaat pigmentatie

Pigmentatie is deels erfelijk maar ontstaat meestal door zonlicht, een verstoorde hormoonhuishouding, medicijngebruik of stress. Deze factoren verstoren het proces van de pigmentcellen, waardoor er ophopingen ontstaan. Dit zijn de vlekjes die u ziet in de bovenste huidlaag. Daarnaast kan pigmentatie ook ontstaan na kleine wondjes, acne of huidirritatie. Op middelbare leeftijd kunt u te maken krijgen met zogeheten ouderdomsvlekken, die zich uiten in grotere en omrande vlekken. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door zonlicht.

De vorming van pigmentvlekken kunt u deels zelf voorkomen. Door uit de zon te blijven en uw gezicht elke dag en elk seizoen in te smeren met een zonnebrandcrème van minimaal factor 50 vermindert u het risico op pigmentvlekken aanzienlijk. Ook na behandeling van uw pigmentvlekken is het insmeren erg belangrijk om verdere pigmentatie te voorkomen.

Laser behandeling pigmentatie

Wanneer u pigmentvlekken wilt laten verwijderen kan een laser behandeling uitkomst bieden. U mag geen zongebruinde huid mag hebben tijdens de behandeling.

Bij AnnebethKroeskop.com BV in Amsterdam werken we met de Harmony XL Pro laser, waarbij we uw pigmentvlekjes met IPL kunnen behandelen. IPL staat voor ́intense pulsed light. Deze laser geeft een gecentreerde lichtimpuls af.

Het voordeel van IPL is dat door het bredere aanbod van golflengten pigment effectiever wordt afgebroken dan bij de meeste andere lasers.

In het algemeen zijn twee tot vier behandelingen voldoende om pigmentvlekken te verwijderen. Bij ernstige pigmentatie kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Tijdens de behandeling in onze kliniek in Amsterdam voelt u een warmte door de huid gaan. Dit is vrijwel pijnloos en in een fractie van seconden weer verdwenen. Verdoving is niet nodig bij deze behandeling. De behandeling is volkomen veilig en geeft uitstekende resultaten bij verschillende huidtypes. Het geavanceerde systeem voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen en de behandeling wordt altijd uitgevoerd door een ervaren huidspecialist.

Fijn pigment

De Harmony XL Pro laser beschikt tevens over een extra laserkop waarmee we ook heel mooi pigmentatie op de hals, het decolleté en de handen kunnen behandelen. Daarnaast is deze laserkop ook heel geschikt om kleinere pigmentvlekjes aan te pakken. Voor behandeling van fijn pigment zijn meestal 1 tot 3 behandelingen (met een pauze van 3 weken) nodig voor optimaal resultaat.

Aantal behandelingen

In het algemeen zijn 2 tot 3 behandelingen voldoende. Bij een groot aantal pigmentvlekken kunnen meer behandelingen nodig zijn. Tijdens het intakegesprek geven we u een inschatting van de benodigde sessies. Als u meerdere laserbehandelingen nodig heeft kan dat met een interval van 4 tot 6 weken.

Pigment kan ondanks onze behandeling na verloop van tijd terugkomen als gevolg van blootstelling aan de zon. U kunt in onze kliniek in Amsterdam altijd terecht voor een aanvullende behandeling. Wij adviseren het verwijderen van pigmentvlekken jaarlijks te herhalen met één of meerdere sessies om een optimaal resultaat te behouden.

Afspraak maken

Veiligheid bij het verwijderen van pigmentvlekken

 • De behandeling kan niet toegepast worden op de donkere huid.
 • De behandeling kan niet ondergaan worden tijdens zwangerschap.
 • De behandeling kan niet ondergaan worden indien u permanente fillers heeft in het te behandelen gebied.
 • Indien u Roaccutane gebruikt dient u 3-6 weken voor de behandeling hiermee te stoppen.
 • Indien u vitamine A gebruikt dient u 2 weken voor de behandeling hiermee te stoppen.
 • De behandeling kan niet ondergaan worden indien u onderliggende huidaandoeningen heeft (huidkanker, infecties, etc).
 • De behandeling kan niet ondergaan worden indien u Keloïdvorming in uw voorgeschiedenis heeft (overmatige littekenvorming).
 • U dient minimaal tot 4 weken voor de behandeling niet te zonnen of zelfbruiners te gebruiken.

Tijdens en na de behandeling

De behandeling is goed te verdragen en de behandeling is ook zeer snel. U kunt een warm en prikkelend gevoel ervaren tijdens de behandeling maar na de puls trekt dit meteen weg. Afhankelijk van het te behandelen gebied dient u rekening te houden met een behandelduur van 5 tot 30 minuten.

Na de behandeling kan de huid wat rood of geïrriteerd aanvoelen. In enkele gevallen kan er een korstvorming optreden maar deze korstjes verdwijnen vanzelf na enkele dagen. Het resultaat is na ongeveer 2 weken zichtbaar. U dient de zon te mijden voor minimaal 4 weken na de behandeling en een goede kwaliteit sunblock te gebruiken. Direct na de behandeling mag u gedurende 24 uur niet heet douchen, sporten, sterk gekruid voedsel eten of alcohol drinken.

Artsen

Sophie van Leen

Huidtherapeute

Yara Buurmeijer

Huidtherapeute

Ervaringen met de laser pigment behandeling

Ervaren en deskundig
“De ervaring en deskundigheid van Annebeth is voor mij een reden om nog een keer bij haar langs te gaan voor een behandeling.”
Jeroen Panders
Eerlijk advies
“Annebeth is mijn persoonlijke cosmetica-adviseuse en cosmetisch arts KNMG. Bij haar kan ik er zeker van zijn dat ik altijd een eerlijk antwoord krijg en de behandeling die bij mij past.”
Laurette
Gepassioneerd en vakkundig
“Annebeth is een gepassioneerd en vakkundig cosmetisch arts KNMG. Ze past de een laser behandeling altijd op een zorgvuldige manier toe.”
Carola

Afspraak maken laser pigment behandeling in Amsterdam

Boek een gratis en vrijblijvend consult bij de huidtherapeut